Selecteer een pagina

Tegenwoordig geven kopers om het type vloeren in de huizen dat ze kopen – en ze realiseren zich dat niet alle verdiepingen gelijk zijn. Waar kwarts, marmer en graniet ooit populaire keuzes waren, zoeken meer huiseigenaren tegenwoordig duurzame vloeren voor hun huis.

Wat maakt een vloer duurzaam?
Als huiseigenaar heb je waarschijnlijk gekeken naar duurzame vloeropties omdat je je ecologische voetafdruk wilt verkleinen. Je hoopt dat je een optie kunt vinden die zowel milieuvriendelijk als esthetisch verantwoord is. Als je aan een duurzaam product denkt, mag je, zoals velen, aannemen dat het simpelweg verwijst naar een artikel dat 100 procent recyclebaar is. Maar afgezien van de materialen waarvan het is gemaakt, zijn er nog meer aspecten waarmee je rekening moet houden.

Kiezen voor duurzame producten voor uw huis betekent ook kiezen voor producten van hoge kwaliteit en gemaakt om lang mee te gaan. Per definitie verwijst “duurzaam” naar iets dat op een bepaald niveau kan worden gehandhaafd, en dit principe moet van toepassing zijn op de vloer die je kiest.

Is er een verschil tussen “duurzaam” en “groen”?
De termen “groen” en “duurzaam” zijn marketingtermen geworden, maar wat betekenen ze? “Groen” is een term die over het algemeen wordt gebruikt om elk type product te beschrijven dat een positieve ecologische waarde heeft. Het is een vrij losse term en kan worden gebruikt om een product te beschrijven dat een bedrijf met hernieuwbare bronnen heeft vervaardigd. Als het productmerk tekortschiet in productie en verwijdering, maakt dat geen verschil voor het ‘groene’ label.

Duurzaam is daarentegen een label met veel hogere eisen. Het mag op geen enkele manier invloed hebben op het milieu gedurende zijn levenscyclus, van oogsten tot verwijdering.

Duurzame vloeropties
Volgens een duurzame vloerspecialist zijn milieuvriendelijke vloeren op dit moment een van de grootste designtrends. Ben jij geïnteresseerd in dit type vloer? Laat je dan adviseren!