Selecteer een pagina

Iedereen geeft om de uitstraling en sfeer van de inrichting van zijn huis. Het is namelijk ook erg bepalend voor jouw stemming en wat er bij jou past. Hou je van kleurrijke meubels met felgekleurde muren of juist een wat dimmer kleurenpallet met kunststof kozijnen antraciet gekleurd met een grijs gekleurde meubelset. Dit is afhankelijk van persoonlijkheid en hoe iemand zijn voorkeuren. Maar stel je komt in een woning te wonen, waar net een makeover is gepleegd aan het interieur, met veel felle kleuren. Hoe krijg je dan jouw gewilde rustige inrichting terug in het huis. Met deze tips kan je snel stappen zetten tot jouw gewilde kalme inrichting van jouw huis.

Pak gelijk de kleuren aan

Het allereerste wat er gedaan moet worden is de kleuren veranderen. Kleuren zijn het dominantste aspect van je woning, dit zal gelijk opvallen wanneer je bij iemand binnenloopt. Daarom is het niet handig voor een rustige indeling om felle kleuren op je muren of meubilair te hebben. Verander dus gelijk die fel gekleurde kozijnen door nieuwe kozijnen te kopen op de kozijnen webshop DHK. Verander deze kleuren naar een pallet met grijstinten, denk aan: zwart, wit en grijs. Vooral grijs en wit zijn de rustige kleuren waarbij zwart nogal kan schreeuwen in sommige gevallen. Hierdoor krijg je in één klap een rustigere sfeer in het huis. Om net geen dooie boel te creëren, probeer een kleurtje ergens doorheen te krijgen. Verf een muur in een kleur, maar geen felle kleur, maar eentje met een grijstint er doorheen. Hierdoor wordt het net wat gezelliger.

Houd het simpel, maar uitdagend

Tenslotte, voor de inrichting van jouw woning zelf, houd het simpel. Gebruik geen gekke extreem dominante vormen die gelijk het oog trekken van bezoekers, en schreeuwen om aandacht. Daarentegen, koop meubilair met relatief simpele vormen, vierkanten en cirkels en plaats deze op een logische volgorde, met in het achterhoofd dat het gebruiksvriendelijk moet zijn. Als je bijvoorbeeld moet kiezen tussen een extra stoel, of meer loop- en beenruimte, kies je voor de ruimte. Dit is duidelijk doordat er dan vrij weinig ruimte over is en dan de ruimte erg druk en krap voelt. Houd het luchtig en vrij simpel.