Selecteer een pagina

Een cementdekvloer is een ondervloer gemaakt van cement. Alleen water, zand en cement zijn nodig om deze vloer te creëren. Het maakt de (oude) onderliggende vloer egaal zodat de uiteindelijke vloer er op geplaatst kan worden. Je kunt met een cementdekvloer ook vloerverwarming of leidingen verstoppen. Het is geschikt om er verschillende soorten vloeren op te plaatsen, zoals laminaat, zeil, hout, PVC of tegels.

Een bedrijf inhuren om een cementdekvloer te laten leggen

Het inhuren van een professioneel bedrijf voor het realiseren van de cementdekvloer is een goed idee. Zij zullen alles in werking stellen om de vloer zo strak mogelijk af te leveren, zodat de onderliggende vloer niet zichtbaar is onder de uiteindelijke vloer. Vooral bij vloerbedekking is de gelijkwaardigheid van de ondervloer extra belangrijk! Een ander voordeel van het laten leggen van een cementdekvloer is dat het voor minder rommel zorgt. Professionals zijn erin getraind om deze klus netjes uit te voeren en eventuele achtergebleven resten op te ruimen. Daarnaast hebben bedrijven alle benodigdheden om deze klus uit te voeren. Wanneer je zelf aan de slag gaat moet je ook zelf voor al het materieel zorgen en dit kan aardig oplopen in de kosten!

Toch zelf aan de slag? Let op de volgende zaken
Hoewel het gemakkelijker is om een bedrijf in te huren om een cementvloer te laten leggen, zijn er handige Harry’s onder ons die zelf liever aan de slag gaan. Als je zelf aan de slag gaat moet je wel op een aantal zaken letten. Allereerst is het van cruciaal belang om te letten op de kwaliteit van het materiaal, zoals van het cement. Ook moet de vloer die je wilt gaan egaliseren helemaal schoon zijn voordat je aan de slag gaat, anders pakt de cementdekvloer niet goed. Je dient de vloer eerst goed te stofzuigen en daarna te ontvetten met ammoniak. Vervolgens haal je de oneffenheden van de vloer weg, bijvoorbeeld met wat plamuur. Dan kun je pas beginnen met het mengen en uiteindelijk aanbrengen van het materiaal op de vloer. Na het aanbrengen is het noodzakelijk de vloer voor minimaal vierentwintig uur te laten drogen.

Een geschikt bedrijf vinden
Klinkt het zelf leggen van de cementdekvloer toch wat lastig? Op internet zijn er genoeg bedrijven te vinden die deze klus graag van je overnemen. Ook kun je in je omgeving rondvragen naar geschikte bedrijven voor het leggen van deze specifieke vloer.