Selecteer een pagina

Steeds vaker worden wandpanelen in de decoratie gebruikt om meer kleur te geven aan de omgeving, om kleine onvolkomenheden in de muren te verbergen of om objecten en apparatuur te herbergen. Tegenwoordig zijn houten panelen een groot succes, want ze brengen gezelligheid en laten de omgeving meer verfijnd achter. Er zijn ook panelen die bestaan uit schilderijen of kleine afbeeldingen die samen een set van illustraties vormen.

Een van de meest voorkomende toepassingen van het houten paneel is in de woonkamer of de televisie, omdat het een klassieke touch aan de plaats geeft en het mogelijk maakt om draden te verbergen, DVD te ondersteunen, thuisbioscoop, geluid, enz. Bovendien is het een geweldige manier om de decoratie niet te overbelasten door de kleuren van de TV te mengen met de kleuren van de omgeving.

Zie hieronder voor tips over hoe je het paneel op jouw huisdecor kunt toepassen en inspiratie kunt opdoen om jouw kamers te vernieuwen!

Hoe combineer je het houtpaneel met de decoratie
Veel mensen twijfelen als het gaat om het kiezen van een paneel om thuis op te hangen, of het nu gaat om het versieren van een muur of om het ondersteunen van de televisie. Neutrale tinten zoals beige, karamel en wit zijn een interessante keuze. Blauw, tinten groen, paars en zelfs kleuren als roze en oranje kunnen ook een goede combinatie zijn met hout.

Slaapkamers met panelen
In deze omgevingen kan het houten paneel de hoofdborden vervangen. Het gebruik ervan aan de muur achter het bed laat de omgeving moderner en neutraler achter, waardoor het mogelijk is om decoratieve artikelen of nog kleurrijker en relaxter beddengoed te gebruiken. Hier is het de moeite waard om te investeren in dekens, kussens en kussens met opvallende kleuren.

Paneelgeoriënteerde verlichting
De ideale verlichting waardeert stukken en omgevingen en is fundamenteel in de decoratie. Kleine armaturen helpen om de verlichting beter te richten en het paneel te accentueren. Investeer in de lichte vlekken en warme kleuren, die de plek een gezelliger uitstraling geven. Verlichting nissen en -compartimenten zijn ook een goede optie voor diegenen die de decoratie meer verfijnd willen maken.

Bedpanelen: hoe gebruik je ze?
Beddengoedpanelen worden tegenwoordig veel gebruikt. Met een oneindig aantal opties, kan dit type resource in decoratie meer schoonheid en organisatie aan de omgeving geven, aangezien het ook ruimte biedt aan rekken en organisatoren.

De meest aanbevolen kleuren voor de bedpanelen variëren afhankelijk van de stijl van de decoratie. Bijvoorbeeld: als jouw kamer een meer veelzijdige stijl heeft, zet dan in op sterke en levendige kleuren die contrasteren met andere meubels. Als de klassieke stijl overheerst, investeer dan in stukken van lichtere tinten en met zachte details in het verlengde daarvan. Als de stijl romantisch is, gebruik dan lichte tinten met zachte details op het paneel. 

Bron: www.designlife.nl