Selecteer een pagina

Waarom opstalverzekering vergelijken? Ga je verbouwen of koop je een nieuwbouw huis, of misschien wel een tweede woning en heb je dus een opstalverzekering nodig? Wil je weten wat een opstalverzekering kost voor je eigen huis? Deze blog helpt je graag met opstalverzekering vergelijken. Je eigen woning, of dit nu je eigen huis is of een appartement, vereist een goede opstalverzekering, want de woning is veruit je meest waardevolle materiĆ«le bezit.  Daarnaast wordt een opstalverzekering verplicht door je hypotheekverstrekker, zij zijn het die geld hebben uitgeleend voor je opstal. De meest voor de hand liggende reden voor een opstalverzekering is brand, de zogenaamde brandverzekering. Toch zijn er meerdere calamiteiten te bedenken die een opstalverzekering noodzakelijk maken, zoals blikseminslag of bijvoorbeeld een auto die schade toebrengt aan de voorgevel van je huis. Opstalverzekering vergelijken en de goedkoopste opstalverzekering afsluiten is dus erg belangrijk.

Opstalverzekering of inboedelverzekering vergelijken?

Laten we voor de duidelijkheid eerst uitleggen wat het onderscheid is tussen een inboedel en opstalverzekering. Een inboedelverzekering verzekert alle objecten die zonder schade van betekenis opgepakt en meegenomen kunnen worden. Bijvoorbeeld een inbouw afzuigkap valt onder de opstalverzekering, een afzuigkap die los is toegevoegd valt onder de inboedelverzekering.

Daarnaast kun je de opstalverzekeringen nog verder onderverdelen naar de dekking die ze bieden. De onderstaande dekkingen worden steeds uitgebreider.

  • Brandverzekering
  • Uitgebreide opstalverzekering
  • Extra uitgebreide opstalverzekering
  • Meest uitgebreide opstalverzekering

Een opstalverzekering is dus erg belangrijk, Check de voorwaarden van de verzekering om te bepalen wat er binnen de polis gedekt wordt. Bij veel verzekeraars kun je tegelijkertijd een inboedel en opstalverzekering berekenen en afsluiten. Een opstalverzekering en inboedelverzekering ineen wordt vaak ook wel een woonverzekering genoemd.

Vergelijken via opstalverzekeringregelen.nl

Wil jij snel een goede en betaalbare opstalverzekering afsluiten? De website opstalverzekeringregelen.nl helpt met het vergelijken van de actuele polissen. Vul jouw geboortedatum, postcode en gezinssamenstelling in. Omschrijf vervolgens jouw woning (type woning, constructie, oppervlakte, materiaal, type keuken, type badkamer, afwerking en fundering, aantal kamers en de bouwdatum). Zodra je alles hebt ingevuld zie je direct wekle opstalverzekering voor jou het meest voordelig is. Afsluiten doe je veilig en snel online.

White Wooden 2-storey House Near Tree