Selecteer een pagina

Door te kiezen voor all-in tuinaanleg laat je niet alleen de tuin op professionele wijze voor je aanleggen, dan laat je de tuin ook ontwerpen door een professional. Zo blijft je nieuwe tuin heel lang mooi en dat is uiteraard precies wat je wilt. Het is toch al goed om te kiezen voor een specialist in tuinaanleg. Helemaal omdat de tuinaanleg kosten je echt mee zullen vallen. Alleen als je zaken doet met een gespecialiseerd bedrijf realiseer je je droomtuin. Het onderhouden van de tuin is na de aanleg ook bijzonder belangrijk, laat dus ook dit door de expert uitvoeren.

Jouw wensen en de expertise en ervaring van de vakman

De tuin aanleggen is echt werk voor professionals, die na een gesprek met jou over je wensen en eisen een plan van aanpak maken. Behalve jouw wensen wordt de expertise en ervaring van de vakman meegenomen en ontstaat een tuin die altijd het verschil maakt. Als geen ander kan de specialist in tuinaanleg je adviseren, ook als je je tuin wilt laten renoveren. Want weet jij welke planten wel en niet kunnen blijven staan? En weet jij hoe je met relatief kleine ingrepen een heel nieuwe tuin kunt realiseren?

Denk eens buiten de gebaande paden

Goede tuinaanleg vraagt om het gebruik van de juiste machines en de juiste technieken. Steeds weer weten de specialisten in tuinaanleg iets verrassend te maken, ongeacht de omvang van de tuin. Bij de keuze van het soort tuin dat je wilt is het leuk eens buiten de gebaande paden te denken. Het bedrijf in tuinaanleg verras je niet, ook zij zien bijvoorbeeld de aanleg van een Japanse tuin als een uitdaging. Niets is wat betreft de aanleg van een tuin nog onmogelijk. Omdat de mogelijkheden groot zijn, is het goed een specialist in de arm te nemen die de grote lijnen bewaakt en daarnaast oog voor detail heeft. Die weet hoe je goede belijning creƫert en denkt aan de bouwkundige elementen. Door de ruime ervaring kunnen de specialisten je ook aangeven wat vooral niet te doen.

Overweeg de aanleg van een zwembad

Keuzes maken, dat is waar het om draait als het om tuinaanleg gaat.  Dat geldt voor de beplanting, maar ook voor de keuze tussen gazon of kunstgras. En heb je weleens aan een pergola gedacht? Als je een grote tuin hebt zou je de aanleg van een zwembad kunnen overwegen en heb je al een tuinhuisje uitgezocht? Met de specialist in tuinaanleg maak je een lichtplan met functionele verlichting en licht dat sfeer verhogend moet werken. Hoe moet je terras er eigenlijk uitzien en vergeet je niet de optie om je terras te laten overkappen?

Het meubilair bepaalt de sfeer in je tuin

Ook de keuze voor het meubilair in je tuin, en daar hoort zeker een loungeset bij,  is belangrijk voor de sfeer die je tuin uit zal stralen. Dat geldt ook voor de verharding die toch als rode draad door de tuin loopt. Wil je betonverharding, natuursteen of kies je toch voor keramische tegels?