Selecteer een pagina

Een schuifdeurkast op maat is de perfecte opbergvariant en alternatief voor iedereen die meer opbergruimte wil en beschikt over weinig ruimte. Een schuifdeurkast op kantoor of in de keuken wordt niet alleen een topper vanwege zijn elegante uitstraling, maar ook omdat er geen extra ruimte nodig is om de deuren te openen. Een echte eyecatcher is een luxe schuifdeurkast met spiegeldeuren in de slaapkamer voor al je mooie kleding. 

Veelzijdig inzetbaar
Een schuifdeurkast op maat zet verfijnde accenten en is veelzijdig inzetbaar. Stabiele planken en geïntegreerde laden in een kast met schuifdeuren bieden verrassend veel ruimte voor het opbergen van alle voorwerpen en zorgen voor een eenvoudige organisatie en vooral een snel overzicht van de inhoud van de kast. Vooral voor kleding is een maatwerk kast met schuifdeuren ideaal. Bijvoorbeeld als walk-in closet. Tegenwoordig een musthave in ieder huis.

Moet je schuifdeurkast bijzonder smal zijn of juist worden uitgevoerd in een aparte kleur om perfect bij je interieur te passen? Geen probleem, bij een schuifdeurkast op maat is bijna alles mogelijk. Bespreek de mogelijkheden met de kastenwinkel van je keuze.

Ontwerp je eigen kast
Maak van je individuele schuifdeurkast op maat een designstuk.
Nadat je de indeling van uw op maat gemaakte schuifdeurkast en de inrichting hebt bepaald, is de volgende stap het visuele ontwerp. Je kunt kiezen uit een grote keuze aan hoogwaardige uni-, hout- en glasdecors.

De zij- en achterwanden ook wel corpus genoemd, worden in de regel geleverd in dezelfde kleur maar heb je daar andere ideeën over dan kun je deze bespreken met de leverancier van je schuifdeurkast op maat.

Plaats je een schuifdeurkast op een zonder en heb je te maken met een schuin dak, dan kun je met een maatwerk schuifdeurkast alle richtingen op. Dankzij de geleiderails van de schuifdeuren blijven ook deuren met een schuine kant perfect op hun plaats. 

Kun je een maatwerk schuifdeurkast zelf opbouwen?
Twee rechterhanden en niet bang voor een grote klus? Dan bouw je een maatwerk schuifdeurkast makkelijk op. Doe dat wel met zijn tweetjes want de delen van de kast en dan met name de deuren van glas zijn zwaar en kwetsbaar. Goed gereedschap is het halve werk dus zorg voor een accuschroefmachine en volg de bijgeleverde montage-handleidingen stap voor stap. Werk rustig en met beleid en binnen de kortste keren staat jouw schuifdeurkast klaar.

Ben je niet zo handig? Geen probleem de leverancier van je schuifdeurkast op maat biedt in de regel een montage-service aan of kan bemiddelen bij de zoektocht naar goede monteurs.

Bron: designlife.nl