Selecteer een pagina

          Ronde eettafels voor een sociale eetkamer

Eén van de zaken waar je bij het inrichten van een sociale eetkamer zeker rekening mee zal willen houden heeft betrekking tot het soort eettafel waar gebruik van zal worden gemaakt. Dit lijkt in eerste instantie voor de hand liggend, maar dat is het niet. Heel wat mensen kiezen tegenwoordig nog steeds blindelings voor een vierkante of rechthoekige eettafel. Ondanks het feit dat dit uiteraard zeker te overwegen mogelijkheden zijn geldt dit ook voor ronde eettafels. Door gebruik te maken van een ronde eettafel in je eetkamer kan je dan ook rekenen op heel wat interessante voordelen. Benieuwd wat deze voordelen nu precies zijn? Je ontdekt ze hier!

             1.) Maak jouw eetkamer nog socialer!

Er kan met recht en rede worden gesteld dat de functie die de eetkamer vervult door de jaren heen behoorlijk is uitgebreid. Vroeger werd er in de eetkamer dan ook uitsluitend gegeten, maar tegenwoordig is dat wel even anders. Er kan worden vastgesteld dat mensen vandaag de dag veel meer tijd en moeite stoppen in het zo optimaal en mooi mogelijk inrichten van hun eetkamer. Dit heeft alles te maken met het feit dat er regelmatig mensen in worden uitgenodigd. Dit bijvoorbeeld om een lekkere aperitief te drinken of een lekker hapje samen te eten. Door gebruik te maken van één van de ronde eettafels op de markt zal je kunnen vaststellen dat het gezellig samenzijn in je eetkamer meteen nog fijner en sfeervoller wordt!

             2.) Een ronde eettafel vormt een mooie eyecatcher

Een tweede reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om gebruik te maken van een ronde eettafel in hun eetkamer heeft betrekking tot de uitstraling waarover ze beschikt. Ronde eettafels beschikken vaak namelijk over een zeer aantrekkelijk design waardoor ze kunnen worden bestempeld als een absolute eyecatcher voor in elke woning. Wil jij dus met andere woorden liever niet kiezen voor een standaard, saaie eettafel die beschikt over een vierkante of een rechthoekige uitstraling? In dat geval kunnen ronde eettafels zeker het overwegen waard zijn. Dit zijn bovendien nog lang niet de enige voordelen waar je op kan rekenen.

             3.) Ronde eettafels zijn ongelofelijk kindvriendelijk

Wanneer je de vierkante en rechthoekige eettafels van naderbij gaat bekijken zal je steeds kunnen vaststellen dat deze over scherpe hoeken beschikken. Deze scherpe hoeken hoeven in eerste instantie niet meteen een probleem te betekenen, maar ze kunnen er zomaar voor zorgen dat je, je er pijn aan doet. Dit geldt overigens niet alleen voor volwassenen. In het bijzonder staan vierkante en rechthoekige eettafels er dan ook om bekend gevaarlijk te zijn voor kinderen. Op het ogenblik dat een kind in volle vaart tegen één van de hoeken loopt kan hij of zij zich daar sterk bij bezeren. Dat geldt niet voor ronde eettafels. Bij ronde eettafels ontbreken deze scherpe hoeken namelijk. Daardoor worden ze eigenlijk sterk aangeraden voor woningen waar bijvoorbeeld kleine kinderen in wonen. Ben jij ook de trotse ouder van een zoontje of een dochtertje en wil je graag dat jouw eetkamer zo kindvriendelijk mogelijk is? Dan zijn ronde eettafels zeker en vast ook voor jou het overwegen waard!