Selecteer een pagina

Een nieuw kantoor, een renovatie of toe aan wat anders? Nieuwe kantoormeubelen horen er in ieder geval bij. Misschien heb je al een idee van welke stijl je in je kantoor wilt. Welke richting je ook uit gaat er zijn altijd een paar dingen om rekening mee te houden bij het kopen van nieuwe kantoormeubelen. 

Kwaliteit moet altijd voorop staan 

Nieuw kantoormeubilair is nogal een investering. Een bureau, bureaustoel en wat attributen als een kast, kosten al gauw honderden euro’s. Hierdoor ben je wellicht geneigd om sneller te kiezen voor wat goedkopere opties. Zo beperk je jouw kosten. Vind de ideale kantoormeubelen bij Officetopper.

In het geval van meubilair kan goedkoop toch zeker ook duurkoop worden. Wanneer een bureaustoel van goedkope materialen is gemaakt, krijg je al snel te maken met de bekleding die er minder mooi uit gaat zien of zelfs compleet kapot gaat. Plekken worden vaag en misschien komen er zelfs wel scheuren in. Uiteindelijk krijgt iedere stoel hiermee te maken, door het vele gebruik. Maar er zit wel degelijk een verschil in de prijs, kwaliteit en dus de algemene leeftijd van de bureaustoel. Daarnaast kan het ook zo zijn dat bijvoorbeeld de armsteunen snel los gaan zitten of het verstelsysteem mankementen vertoont.

Voor een bureau is het allerbelangrijkst om te beoordelen wat voor een bureau je wil. Tegenwoordig kunnen bureaus verschillende dingen, in plaats van alleen maar neergezet worden en er staan. Sommige bureaus zijn elektrisch in hoogte verstelbaar en geven zelfs de mogelijkheid om erachter te staan. Andere hebben weer speciale oplaadmogelijkheden of aansluitingen voor al je apparaten. Misschien wil je wel perse een bureau waar opbergmogelijkheden in zitten. De keuze is enorm en daarom maakt dit het ook veel moeilijker. Wel is het zo dat des te meer opties je hebt, des te duurder het uiteindelijk wordt. Wanneer je aan een bepaald budget gebonden bent, zal je dus concessies moeten maken. 

Weet wat je wilt uitstralen 

Ieder bedrijf is weer net even anders. Het is daarom belangrijk om naast het functionele ook te kijken, naar wat jij als bedrijf wilt uitstralen richting anderen. Complete sets aan eikenhouten meubilair is wellicht wel mooi, maar misschien niet goed gericht naar de klantengroep die je wilt aanspreken. Het kan immers al snel als oubollig of iets van vroeger gezien worden. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met wat het personeel belangrijk vindt. Zij zijn immers de drijfveer achter het bedrijf. Vraag daarom ook naar hun input, wanneer je een geheel nieuwe kantoormeubelen gaat aanschaffen voor het bedrijf.