Selecteer een pagina

Een Japanse hulst is een zeer populaire plant. Dit is ook helemaal niet gek, want de
plant is niet alleen heel erg mooi, maar ook nog eens op veel verschillende manieren
toe te passen. Een Japanse hulst wordt vooral gebruikt op de zelfde manier als een
buxus, namelijk als heg.

hulst

Toepassing Japanse hulst

Een Japanse hulst kun je op veel verschillende manieren toepassen. Je kunt ze namelijk gebruiken als heg. Dit is tegenwoordig een hele populaire oplossing om tenemen in plaats van een schutting of als afscheiding van een voortuin.

Een Japanse hulst wordt ook vaak gebruikt als snoeiplant die je in verschillende vormen kunt snoeien. Dit maakt het een sierlijke plant om in je tuin te zetten, bij te houden en in verschillende mooie vormen te snoeien.

Je kunt het hele jaar lang de Japanse hulst planten. Het is alleen niet handig om dit te doen tijdens vorst. Ook is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je tijdens het planten de Japanse hulst in zure grond plaatst. Als je hier niet over beschikt, is het slim om een beetje tuinturf aan de grond toe te voegen. Dit zorgt voor een ideale plek voor de Japanse hulst om te groeien.

Onderhoud Japanse hulst

Een Japanse hulst is onderhoudsvriendelijk. Met een Japanse hulst hoef je namelijk vrij weinig te doen. Een Japanse hulst moet je eens in de zoveel tijd snoeien om te zorgen dat de plant niet al te hoog groeit. Het is slim om dit minimaal twee keer per jaar te doen.

Vaak gaan Japanse hulsten lang mee. Dit komt omdat ze niet echt vatbaar zijn voor ziektes en ook goed tegen verschillende soorten weer kunnen. Ook kun je een Japanse hulst in elke soort grond planten. Wel pakt de plant de ene soort grond beter dan de ander.

Een Japanse hulst vindt het prettig om te groeien in een ietwat vochtige grond die ook goed vocht door laat. Hierbij moet je denken aan een humusrijke grond. Na het planten is het belangrijk om de grond goed vochtig te houden voor de beste groei.