Selecteer een pagina

Een koffiezetapparaat is een geweldige investering en het is een goed idee om te weten hoe je hem schoon en goed onderhouden kunt. Hier zijn enkele tips om de koffiezetter in topconditie te houden. koffiezetapparaat ontkalker gebruiken is een eerste idee. 

Houd het deksel erop

Jarenlang heb ik mijn koffiezetapparaat in de gootsteen bewaard, want dat was de gemakkelijkste manier om het in en uit de kast te krijgen. Nu heb ik natuurlijk geen gootsteen, dus ik moet het ergens anders bewaren dan het aanrecht. Als het ergens anders is dan het aanrecht, zorg er dan voor dat het deksel goed vast zit zodat het water niet rond spettert wanneer je het voor het eerst loskoppelt.

Maak het filter regelmatig schoon

Het filter zorgt ervoor dat het water niet in de bonen komt en vervolgens uit de beker. Gebruik een zachte doek of tandenborstel om onder het filter te komen. Je wilt onder het filter kunnen komen en het puin dat zich daar heeft verzameld eruit halen. Veeg het filter vervolgens af met een vochtige doek en doe er een paar druppels afwasmiddel op en spoel het daarna af.

Maak het terrein dagelijks schoon

Veel mensen realiseren zich niet dat de gronden die in het filter gaan ook moeten worden schoongemaakt. Sommige mensen laten ze voor altijd op het filter achter en legen ze nooit, terwijl anderen gewoon niet weten hoe ze moeten worden schoongemaakt. Allereerst wil je het filter tussen gebruik legen, als je dat nog niet hebt gedaan. Als je klaar bent met de zet cyclus, doe je het koffiedik in een grote kom en schud je ze goed. Giet ze vervolgens in de grote filtermand die je gebruikt om het koffiezetapparaat in op te bergen. Plaats vervolgens de filtermand in het koffiezetapparaat, maar nog niet helemaal erin. Plaats de filtermand daarin, totdat de bovenkant van de mand de basis van de filter raakt. Vervolgens wil je de machine inschakelen en wachten tot deze is afgekoeld. Terwijl de koffie zet, kun je een natte handdoek gebruiken om de binnenkant van de mand en de filtermand schoon te vegen. Hiermee kun je ook vuil of vuil wegspoelen dat in de mand en in het filter is blijven zitten.

Haal ten slotte de bak eruit, draai de brewer om en gebruik een schone doek om het filter af te vegen. Het schoonmaken van uw koffiezetapparaat is eenvoudig en kan het jarenlang soepel laten werken.

Een lekkere bak koffie

Het is natuurlijk heerlijk om te genieten van een heerlijke bak koffie. Het kan vroeg in de ochtend zijn of wat later op de dag. Veel mensen drinken voor het slapen gaan geen koffie meer. Begrijpelijk. Het belangrijkste is echter om volop te genieten van iedere bak koffie die je drinkt. Een goed koffiezetapparaat met de juiste schoonheid wordt dan volop gewaardeerd. Het is prettig om te weten dat het koffiezetapparaat heerlijk schoon is. Genieten is het belangrijkste van alles.