Selecteer een pagina

Een grote tuin, hoe richt je die het beste in?

Heb jij toevallig een enorm grote tuin en je hebt geen idee wat je ermee moet? In dit artikel worden er meerdere tips gegeven hoe jij je tuin het beste kunt inrichten, met deze tips wordt jouw tuin sfeervol en wordt het een echte eyecatcher rondom je eigen huis. Voordat jij je tuin gaat inrichten is het handig om voor jezelf te weten of je veel of weinig werk wilt hebben aan je tuin. Het onderhouden van een grote tuin kan namelijk ontzettend veel tijd en energie vergen.

Bomen

In een grote tuin hoort natuurlijk flink wat groen. Met het plaatsen van een boom zorg je ervoor dat je een prachtig uitzicht hebt, ook is een boom makkelijk te onderhouden. Als je een boom wilt planten in je tuin zorg er dan wel voor dat het op een plek staat waar de boom goed kan groeien en dat de boom niet jouw uitzicht belemmert.

Vijver

Om een ruimte goed te benutten wordt er vaak een vijver aangelegd in een tuin. Een vijver brengt rust met zich mee en je hebt iets leuks om naar te kijken. Je kan ervoor kiezen om een natuurlijke vijver aan te leggen met veel groen of juist een moderne strakke vijver. Uiteraard moet je bij deze keuze goed afwegen of het past bij de rest van de tuin. Je kunt het beste de vijver laten aanleggen door een ander bedrijf, de vijverpompen en vijverfilters moeten namelijk goed worden aangelegd als je de vijver schoon wilt houden.

Beplanting

In een leuke sfeervolle tuin hoort uiteraard beplanting. Het is belangrijk dat de beplanting begint met een basis. Plant een aantal vaste planten die jarenlang meegaan. Dit zorgt voor minder onderhoud en je hebt een basis om de leuke kleurrijke planten om de planten heen aan te leggen.

Ruimte indeling

Als je een grote tuin hebt is het handig om de tuin in verschillende ruimtes in te delen. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelte waar je rustig kunt zitten en genieten van de beplanting, of een gedeelte waar je lekker kan loungen met je familie en vrienden.