Selecteer een pagina

Een deskundige aankoopmakelaar inschakelen

Een deskundige aankoopmakelaar inschakelen is een slim idee als je een woning wil kopen. Er komt best veel kijken bij het kopen van een huis of bedrijfspand, hulp van iemand die er ervaring mee heeft is dan een uitkomst. Als je starter bent, en bijvoorbeeld niet goed weet wat een hypotheek is en hoe dat werkt, dan is er geen keus dan moet je wel een deskundige aankoopmakelaar in Breda inschakelen.

Makelaars weten wat een pand werkelijk waard is

Een belangrijk iets bij kopen en verkopen van onroerende goederen is het taxeren. Als het fenomeen makelaar helemaal nieuw voor je is en je bekijkt een website van een makelaardij dan zie je erkende, vroeger be├źdigde, taxateurs staan. Makelaars kunnen heel rationeel bepalen wat een pand waard is. Alle factoren tellen dan mee. Bijvoorbeeld de ligging, de grote, staat het pand op eigen grond of erfpacht, is de woning goed onderhouden, enzovoort. De kennis van de makelaar komt voor alle partijen van pas. De verkopende partij kan dankzij die kennis een vraagprijs formuleren, de aankopende partij weet wat het moet bieden, en een taxatierapport is essentieel om een hypotheek te verkrijgen. Als je niet goed weet wat een hypotheek is. Een hypotheek is een voordelige lening waarbij het pand ook borg staat voor de schuld, het is logisch dat de bank exact wil weten wat het pand waard is, vraagt daarom om een taxatierapport voordat zij een hypotheek verstrekken. Een deskundige aankoopmakelaar inschakelen is alleen al nuttig voor de waardebepaling van een pand.

Ga voor adviezen altijd als eerste naar een makelaar

Zeker als je als starter voor een koophuis aan het kijken bent, weet je niet waar je moet beginnen. Terwijl het zo simpel is, gewoon een deskundige aankoopmakelaar inschakelen. Je bent dan in zijn of haar kantoor en je legt uit wat je wil. In de loop van het gesprek gaat het over wat je werk is en jouw inkomen, of er eventueel nog schulden zijn, en de makelaar kan dan direct vertellen in welke prijscategorie je kan zoeken. De makelaar laat dan wat voorbeelden zien van woningen in die prijscategorie. Dit kan van alles zijn, van een woning wat je nog moet renoveren tot een koopflat waar je geen werk aan hebt en direct kan inrichten. Het kan zijn dat een voorbeeld niet meer te koop staat maar net verkocht is. Een deskundige aankoopmakelaar inschakelen voor advies is dus het goede begin als je als starter een woning wil gaan kopen.

Bron: Jouwinboedel.nl