Selecteer een pagina

Voor je het weet is het alweer zomer. En dat betekent dat het nu eigenlijk alweer tijd begint te worden om de tuin zomer klaar te maken. In deze blog lees je welke items echt niet mogen ontbreken in jouw tuin deze zomer. 

Loungen in eigen tuin

Deze zomer mag een loungeset absoluut niet ontbreken in jouw tuin. Met lounge tuinmeubelen kun je eenvoudig een heerlijke plek in de tuin creëren. Zie jij jezelf al languit op de loungeset liggen met een boek in je handen? Of breng samen met familie of vrienden een zomerse avond erop door. Kies voor een loungeset met voldoende zitplekken en die lekker zit, zodat je volop kunt relaxen deze zomer.   

Terrasoverkapping

Als de zomer weer net zo heet wordt als afgelopen jaar, dan is een terrasoverkapping in de tuin geen overbodige luxe. Je kunt je hiermee perfect beschermen tegen de felle zon. In de schaduw, dankzij de overkapping, kun je ook prima vertoeven in de tuin. Mocht het onverwachts een keertje regenen? Dan is de overkapping ook nog eens een ideale plek om te schuilen. Het enige nadeel van een terrasoverkapping is dat ze behoorlijk prijzig kunnen zijn. Heb je een beperkt budget? Dan kun je ook kiezen voor een goedkoper alternatief zoals een grote parasol.

Sfeer en warmte

In de avond kan het soms erg snel afkoelen. Met een vuurkorf of tuinhaard kun je de zomeravond eenvoudig verlengen. Naast de warmte zorgt het natuurlijk ook voor een gezellige sfeer in de tuin. Zie jij jezelf al gezellig met je vrienden of familie rondom het vuur zitten? Een lekker glaasje wijn erbij en genieten van het betoverende vlammenspel. Natuurlijk kun je de vuurkorf ook gebruiken om marshmallows te bereiden. Vooral voor kinderen is dit erg leuk!  

Barbecueën

In de zomer wordt er altijd volop gebarbecued. En dat is natuurlijk niet gek, want wie houdt er nu niet van een goed stuk gegrild vlees? Over het algemeen wordt de tuin toch wel ervaren als de meest ideale plek om samen met vrienden of familie te genieten van een barbecue. Wanneer de avond valt en het weer iets koeler begint te worden, kan er nog volop genoten worden van een verwarmend vuurtje.

Tuinlampen

Soms heb je van die avonden dat je het liefst tot zo laat mogelijk buiten wilt zitten. En dan mogen gezellige tuinlampen natuurlijk niet ontbreken. Met een aantal kaarsen op tafel kun je wel een fijne sfeer creëren, maar vaak is dit net niet voldoende licht. Met grondspots kun je vaak wel eenvoudig net dat beetje extra sfeer in de tuin aanbrengen. Je kan met een grondspot vele kanten op. Plaats ze bijvoorbeeld langs het terras en je zult zien dat het er meteen een stuk aangenamer uit ziet in de avond. Of verlicht de donkere hoekjes van de tuin door met grondspots een bepaalde boom of beelden in de spotlights te zetten.