Selecteer een pagina

Zo benut je alle ruimte van een grote woonkamer!

Het hebben van een grote woonkamer is natuurlijk altijd fijn, maar het kan ook zijn dat je niet zo goed weet hoe je al die ruimte het beste kunt benutten. Er zijn heel veel manieren waarop jij een grote woonkamer kunt inrichten zonder al te veel spullen. Heb jij een grote woonkamer en heb je geen idee hoe je die ruimte het best kunt benutten? Hieronder lees je wat je kunt doen!

De zithoek

Als eerst wil je natuurlijk een lekkere zithoek, dit is het middelpunt van je woonkamer. Om ervoor te zorgen dat je alle ruimte verstandig benut, kan je een hoekbank kopen. Een hoekbank is vaak een grote bank waar je met veel mensen op kunt zitten. Ga niet gelijk de hele ruimte vol zetten met allerlei accessoires. Een woonkamer kan ook je ook gezellig maken zonder heel veel meubels. 

Dressoir

Als je een lekkere zithoek hebt uitgekozen met bijvoorbeeld een hoekbank en een lekkere stoel, is het tijd om te kijken naar een dressoir. Wanneer je een grote woonkamer hebt is het niet mooi om een klein kastje neer te zetten, zorg dus voor een lang of groot dressoir. Een klein dressoir valt namelijk weg in een grote ruimte. Hier kan je wat planten op zetten of gebruiken als kast voor de televisie. 

Verdeel de ruimte

Een grote woonkamer vindt niet iedereen fijn. Als je het toch nog een te grote ruimte vindt, dan kan je de ruimte ook opsplitsen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een tussendeur of laat merken doormiddel van meubels dat de ruimte uit twee delen bestaat. In de ene ruimte maak je de zithoek en in de andere ruimte kan je een grote tafel neerzetten waaraan je rustig een boek kunt lezen of kunt werken aan je huiswerk.