Selecteer een pagina

De tijd dat mensen er in hun woning automatisch of haast blind voor kozen om gebruik te maken van een tegelvloer of bijvoorbeeld parket behoort definitief tot het verleden. Er kan dan ook worden vastgesteld dat er door de jaren heen nog enkele zeer interessante alternatieven op de markt zijn verschenen. Het gaat hierbij dan onder meer om de gietvloer. Heel wat mensen beschikken tegenwoordig over een voorkeur voor een wat meer industriële uitstraling in hun woning. Deze industriële uitstraling wil men niet alleen terug zien komen in de meubels waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook in bijvoorbeeld de vloer. Een gietvloer is dan de beste keuze. Dit geldt echter niet alleen maar voor in een industrieel interieur, integendeel. 

Een gietvloer is ongelooflijk onderhoudsvriendelijk

Het spreekt voor zich dat veel mensen het vandaag de dag behoorlijk druk hebben. Deze drukte zorgt ervoor dat ze niet zoveel tijd hebben om te besteden aan het schoonmaken van hun woning. Toch is het zo dat iedereen natuurlijk graag wil kunnen leven in een net huis dat hygiënisch helemaal in orde is. Dit begint eigenlijk reeds bij de keuze van de vloer. In de praktijk zal dan ook al snel blijken dat de ene vloer heel wat onderhoudsvriendelijker is dan de andere. Dit geldt bijvoorbeeld voor deze vloer wanneer we deze gaan vergelijken met een gewone tegelvloer. Deze laatste beschikt over voegen waar het vuil zich in kan manifesteren, maar dat geldt niet voor de gietvloer. Het is dan ook niet voor niets dat dit type vloer als één van de meest onderhoudsvriendelijke op de markt wordt aanzien. 

Gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming

Mensen houden er vandaag de dag niet van wanneer de ruimte waarin ze moeten vertoeven gebroken wordt door bijvoorbeeld de aanwezigheid van radiatoren. Bovendien is het ook nog eens zo dat deze dingen heel wat ruimte in beslag nemen. De plaats die ze in beslag nemen kan in veel gevallen dan ook veel beter worden gebruikt om bijvoorbeeld een leuke kast neer te zetten. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je wel een bepaalde vorm van verwarming moet hebben in je woning. Voor het merendeel van deze vloeren die op de markt zijn terug te vinden geldt echter dat ze perfect gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Wil jij dus met andere woorden ook dat jouw huis op een dergelijke manier wordt verwarmd? Dan kan denken aan een gietvloer absoluut de moeite waard zijn. 

Aan de plaatsing zijn minder strikte eisen verbonden

Voor gietvloeren geldt dat ze doorgaans over een dikte van slechts enkele millimeters beschikken. Op het ogenblik dat je, je bestaande vloer wenst te vernieuwen is het dan ook mogelijk dat de vloer gewoon bovenop de bestaande vloer wordt geplaatst. Voor tegelvloeren geldt dat er toch al snel sprake is van een dikte van 1 centimeter. Bij betonvloeren is het hek helemaal van de dam. Daarbij is er immers sprake van een vereiste, minimale opbouwhoogte van 7 centimeter. Des te dikker de vloeropbouw is, des te lastiger het wordt om de vloerrenovatie uit te voeren. Ook op dit vlak brengt de keuze voor een gietvloer dus duidelijk in de praktijk alleen maar interessante voordelen met zich mee.

De ideale vloer voor hele gezin vind je op G-Vloeren.nl!