Selecteer een pagina

Steeds meer mensen kiezen ervoor om enige vorm van bewaking toe te voegen aan hun woning. Het is natuurlijk niet fijn als er ingebroken wordt. In veel gevallen zorgt bewaking voor het voorkomen van inbraken. Een zeer goede vorm van bewaking is het plaatsen van bewakingscamera’s. In dit artikel meer over waarom camerabewaking zo’n goede vorm van bewaking is en uit welke camera’s u allemaal kunt kiezen.

Welke soort camera is het beste?

Er zijn erg veel verschillende vormen van camerabewaking. Allereerst moet u uzelf afvragen of u een digitale of analoge camera wilt plaatsen. Analoge camera’s werden vooral vroeger veel gebruikt en zijn over het algemeen wat eenvoudiger te gebruiken. Toch kiezen verreweg de meeste mensen voor een digitale camera. Dan kunt u er ook nog voor kiezen om een draadloze camera of een camera met kabel te nemen. De meeste mensen kiezen voor een draadloze camera. Deze zijn een stuk eenvoudiger te installeren. U hoeft namelijk geen kabel te trekken. Toch zit er ook een nadeel aan draadloze camera’s. Draadloze camera’s zijn verbonden met het internet. Als de verbinding niet goed is heeft dit gevolgen voor de beeldkwaliteit en kan de camera zelfs helemaal niet meer werken. Ook kan een draadloos netwerk worden gekraakt van buitenaf als het niet over voldoende beveiliging beschikt. 

Waarom gebruik maken van camerabewaking? 

Camerabewaking is een uitstekende vorm van bewaking. Dit komt, omdat de camera’s niet alleen ervoor zorgen dat mensen wel 2 keer zullen nadenken voordat ze uw huis binnengaan, maar ook voor de identificatie van die personen als ze wel uw huis binnengaan. Camerasystemen zijn dus een goed afschrikmiddel, maar mocht er toch worden ingebroken heeft u dat op beeld staan. Dit zorgt voor het nodige bewijsmateriaal, waarmee de politie de daders kan gaan zoeken. 

Hoeveel kost camerabewaking? 

Camerabewaking moet u zien als een investering. U wilt natuurlijk voorkomen dat er waardevolle spullen worden meegenomen uit uw huis. Zonder camerabewaking gebeurd dit veel sneller dan met. Daarnaast is het zonder camerabewaking een stuk moeilijker om de daders te identificeren. Als u wilt dat de camera’s goed worden ge├»nstalleerd kunt u het beste beroep doen op een professionele beveiligingsadviseur. Deze kan u perfect vertellen welke soort camera’s u moet nemen en waar deze geplaatst moeten worden. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Hoe duurder de camera’s hoe beter de kwaliteit. U kunt dus voor een deel zelf bepalen hoeveel geld u er aan spendeert. Wel moet u rekening houden met een prijskaartje van rond de 500 euro voor een geheel pakket met 1 of 2 camera’s.

Bron: Pro-Alarm