Selecteer een pagina

Ga je binnenkort verhuizen in Gelderland? Voordat je je nieuwe woning betrekt kom je heel veel spullen tegen die wel waardevol zijn, maar die pas later nuttig zijn. Denk aan kerstspullen! Hoe zorg je er voor dat je orde creëert in deze chaotische periode? In dit korte artikel staan een hoop tips, zoals een opslagruimte huren in Arnhem.

Wat heb je nodig en wat kan weg?

Een hele simpele vraag is dit. Bij opruimen hoort weggooien. Wat gebruik je dus en wat kan je bewaren? Door veel dingen weg te gooien krijg je rust in je hoofd. Woon je in een niet al te groot huis? Door een opslagruimte in regio Arnhem te huren kan jij je waardevolle spullen een plekje geven.

Wist je dat opruimen goed voor je geest is. Je ervaart namelijk minder stress doordat je meer het overzicht hebt over je spullen. Door voor jezelf na te gaan of je nog steeds vrolijk wordt van je spullen bepaal jij of je het weggooit of bewaart. Opgeruimd staat immer netjes!

Sorteren

Bij het opruimen is het verstandig om te structureren. Zo plak je labels aan de spullen. Groen staat voor meenemen, oranje voor het opbergen in een opslagruimte en rood voor weggooien. Alle spullen met dezelfde kleur leg je vervolgens bij elkaar. Orden vervolgens per onderwerp. Doe bijvoorbeeld alle persoonlijke verzorging en kleding in de buurt van elkaar en leg het bij groen. De leuke carnavalskostuums kunnen bijvoorbeeld bij oranje.

Hou ook de opslagruimte gestructureerd

Heb je je spullen nodig die je hebt opgeslagen? Dan wil je hier natuurlijk niet lang naar zoeken. Structuur dan ook de opslagruimte! Anders ben je bijvoorbeeld weer helemaal naar Arnhem geweest en heb je het niet kunnen vinden.  Prop daarom de ruimte niet helemaal vol. Ook hiervoor is het raadzaam te labelen en de spullen bij elkaar te leggen die bij elkaar horen. Zo voorkom je een hoop gezoek!