Selecteer een pagina

Elke dag kan een geweldige dag zijn voor kinderen dankzij Speeltoestel-Koning.nl. Elke dag is een goede dag om buiten te spelen met je eigen speeltoestel in je eigen achtertuin! Buiten spelen biedt een enorme verscheidenheid aan voordelen die voor tv, laptop, telefoon of ander beeldscherm niet heeft. Kinderen die buiten spelen, worden gezonder, gelukkiger en fitter dan hun leeftijdsgenoten.

Speeltoestel-koning.nl voor haast elke tuin

Buiten spelen is dankzij Speeltoestel-Koning.nl veilig, betaalbaar en beschikbaar voor zowat elk kind, ongeacht waar ze wonen en hoe groot de tuin. Klaar om de beeldschermen weg te leggen en op avontuur te gaan? Ontdek in dit blog waarom kinderen buiten moeten spelen.

Buitenspelen helpt de ontwikkeling van sociale vaardigheden

Soms kunnen kinderen zich niet helemaal uiten rond mensen die niet hun leeftijd hebben, vooral als hun speelzone beperkt is tot het huis. Als ze naar buiten gaan, vinden ze een minder drukke ruimte, waardoor ze natuurlijk meer en sneller uit hun schulp kruipen en socialer worden. Door kinderen de buitenwereld te laten verkennen, zijn ze meer bereid om mee te doen aan spelletjes en activiteiten. Ze kunnen meer met andere kinderen praten en nieuwe vrienden maken. Deze ontwikkeling stimuleert kinderen om hun sociale vaardigheden te verbeteren en vertrouwen op te bouwen in mensen die geen lid zijn van het gezin.

Een speeltoestel bevordert goed welzijn 

Naast hun fysieke gezondheid krijgen kinderen ook de kans om hun geestelijk welzijn te verbeteren door buiten te spelen. Als ze eenmaal de vrijheid hebben om buitenshuis te spelen, hebben ze de neiging om zich gelukkiger en rustiger te voelen. Door kinderen een veilig buiten speelhuisje te bieden, worden ze bijvoorbeeld aangemoedigd om zich te ontdoen van hun opgebouwde energie, vooral als ze langere tijd stil moesten zitten (op school bijvoorbeeld). Het leidt ertoe dat ze rustiger zijn en dat ze zich beter kunnen concentreren op school.

Een speeltoestel maakt kinderen onafhankelijk

Hoewel ouders hun kinderen moeten beschermen tegen ongelukjes, hebben ze ook de neiging om ze te overbeschermen en te veel toezicht door volwassenen te geven. Door ze buiten te laten spelen, leren ze zelfstandig te spelen, staan ze op als ze vallen en onderhandelen met andere kinderen in het gebruik van speelgoed: wie mag als eerste van de glijbaan of op de schommel. Deze eenvoudige voorbeelden leiden ertoe dat kinderen leren om op zichzelf te vertrouwen als ouders niet aanwezig zijn om dingen voor hen te doen. Een speeltoestel in je eigen achtertuin is dan ideaal. Vooral als je minder tijd hebt om met je kind(eren) naar een speeltuin te gaan.