Selecteer een pagina

Moduleo vloeren, duurzaam en fraai

Moduleovloeren zijn een aantrekkelijke en duurzame soort vloeren die zeer populair zijn. Van alle PVC vloeren is de moduleo vloer dan ook een van de meest verkochte vloeren in Nederland. De combinatie van duurzaamheid, stevigheid en fraaiheid liggen aan de basis van dit succes. In dit artikel gaan we in op de voordelen van een moduleo vloer, zodat jij zelf kunt zien of deze vloer ook voor jou geschikt is. Wanneer je gaat verhuizen naar een gekocht huis of een huurwoning, moet je vaak zelf een vloer leggen. In die gevallen ben je op zoek naar een vloer die goed bij je interieur past. Hierbij kiezen mensen vaak voor laminaat of een echte houten vloer, omdat deze veelal als gezellig worden ervaren en je ook een keuze hebt uit veel soorten hout en kleuren. Een nadeel van houten vloeren of normaal laminaat is echter dat het in verhouding tot een PVC vloer of moduleo vloer zeer prijzig is. Vooral wanneer er meerdere ruimtes moeten worden bedekt.

Het nadeel van de houten vloeren

Wanneer je kiest voor een normale houten vloer, heb je natuurlijk allerlei keus in kwaliteit en soorten hout. Echter, zijn de kosten van het leggen van de vloer (ondervloeren, speciale wax) vele malen hoger dan bij een PVC vloer. Daarbij komen nog kosten van het onderhoud. Een houten vloer is natuurlijk een natuurlijk product en dient daarom ook regelmatig te worden voorzien van de juiste wax. Zo blijft hij langer mooi en wordt hij ook minder snel droog of kaal. Vaak werkt een houten vloer nog lang na en dit kan ervoor zorgen dat je bollingen in de vloer krijgt of dat gedeelten enorm gaan kraken. Al deze elementen samen maken dat een houten vloer dan ook een tijdrovende voer kan zijn. Uiteindelijk is een houten vloer ook niet heel erg duurzaam, omdat zonlicht, eventueel vocht en vlekken, de vloer zeer snel lelijk of vaal kunnen maken.

Een goede moduleo vloer

Om die reden kiezen veel mensen dan ook voor een moduleo vloer. Deze vloeren komen uit een fabriek in Belgiƫ en zijn gemakkelijk aan te brengen met dank aan het handige klik-systeem. De houten vloer is niet gemaakt van hout, maar van PVC. Daardoor zijn ze licht, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. PVC is gemakkelijk op maat te maken en te bewerken, waardoor deze vloeren vaak zeer veel op houten vloeren kunnen lijken. Men ziet dan vaak ook het verschil niet tussen een goede moduleo vloer of een echte houten vloer. Echter, in contrast met een houten vloer, is een dergelijke PVC vloer vele malen goedkoper en ook gemakkelijker te plaatsen. Daarnaast zijn deze vloeren ook gemakkelijk schoon te houden, vlekken ze niet en zijn ze bestand tegen krassen.

De stevigheid en het gebruiksgemak maken de vloeren duurzaam en gemakkelijk te gebruiken voor elk gezin. Ze zijn dan ook enorm populair bij zowel gezinnen met kinderen als stellen. Een ander voordeel is dat de moduleo vloer gemakkelijk gedeeltelijk kan worden vernieuwd wanneer nodig, doordat er geen verkleuringen plaatsvinden in de vloer. Bij echte houten vloeren of laminaat is dit niet het geval en dient vaak de hele vloer vernieuwd te worden. Kijk voor Moduleo PVC vloeren bij Vloer&Raamdecor