Selecteer een pagina

Marokkaanse tegels kopen

Bent u op zoek naar een manier om uw huis of tuin te bedekken? Wanneer u in een nieuw huis of appartement trekt, is de eerste stap meestal het huis eigen maken. Dit kan soms erg lastig zijn, aangezien een huis vaak een karakter heeft door de voorgaande bewoners. De muren zijn misschien al geschilderd of de tuin heeft al bakstenen liggen. Alle kleine onderdelen van een huis dragen bij aan het totaalplaatje, het karakter, van het huis.  Een manier om uw huis of tuin volledig te transformeren, zodat u het echt eigen kan maken, is door middel van Marokkaanse tegels. Marokkaanse tegels worden natuurlijk al duizenden jaren gebruikt, maar de populariteit neemt internationaal toe de afgelopen jaren. Natuurlijk is dit te wijden aan de globale toename van digitalisatie. Zo kunnen de producenten van Marokkaanse tegels nu direct de winkels bereiken, zonder dat er meerdere tussenpersonen tussen gaan zitten. Bent u benieuwd waarom u Marokkaanse tegels moet gaan bestellen?

Soorten tegels

U wilt dus beginnen met het opknappen van onderdelen van uw woning. Het kan zo zijn dat u bijvoorbeeld de tuin wilt leggen, maar het kan ook zijn dat u de badkamer wilt renoveren. Vaak zijn de Nederlandse badkamers kil en koel en dat is iets wat ze in Marokko niet kennen. De tegels komen ook daadwerkelijk uit Marokko en worden daar met liefde en ambacht geproduceerd. Er zit namelijk ook verschil in soorten tegels. U heeft de Portugese tegels die niet gebakken worden. Dit leidt tot een mat effect van de tegels. Dit kan ook mooi zijn, maar een mat effect straalt geen pracht uit!

De Marokkaanse tegels worden vooral in Fez, de op-een-na-grootste stad in Marokko, gemaakt met de hand. Er wordt hier speciale klei voor gebruikt, die ze erna laten drogen in de zon! Geen technologische apparaten en foefjes, maar gewoon in de oude vertrouwde zon. Na het drogen worden de tegels bedekt met een speciaal soort glazuur, dat in meerdere kleuren te verkrijgen is. Wanneer alle tegels voldoen aan de minimale hoeveelheden glazuur, gaan ze gezamenlijk de olijfpit ovens in. Deze productiewijze is een ware traditie en wordt al eeuwen toegepast. Wat mensen erg waarderen is dat het een ambachtelijk product is, waardoor geen enkele tegel uniek zal zijn!

Opletten geblazen

Wanneer u gebruikt maakt van een webshop voor het aanschaffen van Marokkaanse tegels, dan is het essentieel dat u op de hoogte bent van het legproces. U kunt deze Marokkaanse tegels niet zomaar in de badkamer plaatsen, aangezien dit een vochtige plek is waarbij er snel vocht tussen de voegen gaat zitten. Wanneer u de tegels gaat leggen, moeten ze eerst in een bak met water gelegd worden. Ze zullen ongeveer een minuut in deze bak moeten liggen, zodat ze al het vocht opnemen. Dit voorkomt dat er gleuven ontstaan, maar ook vooral dat ze niet barsten! Wacht niet langer en bestel uw batch van Marokkaanse tegels! Op deze manier creëert u een unieke sfeer in uw woning. Als u op zoek bent naar ambachtelijke tegels, is er in ieder geval geen betere keuze dan de Marokkaanse tegels.

Voor Marokkaanse tegels en zelliges kijk je op Ryans.nl.