Selecteer een pagina

Inbraakpreventie voor bij jou thuis

Oost, west, thuis best. Het is jouw veilige haven. Je huis is de enige plek waar je je samen met je gezin echt op je gemak voelt. Thuis is de enige plek waar je volledige controle hebt over wie er in contact met je gezinsleden komt. De bescherming van je huis en gezin staat dan waarschijnlijk ook op de eerste plaats van je prioriteitenlijstje. Een woninginbraak is in de meeste gevallen ontzettend traumatisch.

De meeste inbraken vinden plaats op doordeweekse dagen en overdag als de meeste huiseigenaren aan het werk zijn. Inbrekers zijn meestal jonge mannen die op zoek zijn naar kleine kostbare spullen die gemakkelijk voor contant geld kunnen worden verkocht. Inbrekers zijn meestal op zoek naar contant geld, juwelen, wapens, laptops en andere kleine elektronica. MP3-spelers, mobiele telefoons en spelcomputers zijn ook zeer gewilde artikelen.

Inbrekers hebben ook vaak de neiging om voor de gemakkelijkste doelwitten te kiezen, zodat ze snel binnen kunnen komen, waardevolle spullen kunnen pakken en binnen een redelijke tijd weer kunnen vertrekken. Ze zoeken daarom naar gemakkelijk te forceren sloten, deuren die niet volledig sluiten, garages of schuren met gemakkelijk te openen deuren en lage ramen die ze kunnen openbreken en waar ze doorheen kunnen klimmen. Inbrekers dragen een meestal verschillende soorten gereedschappen met zich mee, zoals kleine koevoets, schroevendraaiers, tangen en kleine hamers.

De eerste stap bij het beschermen van je huis tegen inbraak is om ervoor te zorgen dat alle ramen en deuren goed kunnen worden vergrendeld. Het wordt sterk aanbevolen om zeer sterke sloten te gebruiken die bestand zijn tegen openbreken en lockpicking. Zorg ervoor dat alle leden van het gezin alle ramen en deuren voordat ze het huis verlaten afsluiten. Een nachtslot is een goede toevoeging. De meeste inbrekers komen het huis binnen via een gemakkelijk bereikbare deur, raam of een garagedeur. Glazen schuifdeuren worden door inbrekers ook gezien als een makkie. Een breed scala aan vergrendelings- en blokkeermechanismen kan helpen om een glazen deur te beveiligen, maar onthoud; het is en het blijft glas.

Open ramen zorgen natuurlijk voor een zeer gemakkelijke toegankelijk voor inbrekers. Zorg er altijd voor dat alle ramen gesloten en goed vergrendeld zijn. Ramen moeten ook worden beveiligd met blokkeermechanismen zodat ze niet zo gemakkelijk met geweld kunnen worden geopend als de inbreker ze van buitenaf wil openen. Een goedkope oplossing tegen inbraak is om de schroeven ongeveer halverwege het bovenste kozijn van het schuifpaneel van de ramen wat losser te draaien, zodat het raam niet voorbij een bepaald punt kan openen.

Neem voor meer aanbevelingen over hoe je je huis kunt beschermen contact met ons op – De Slotenmaker in Emmen