Selecteer een pagina

De zomer is in de aantocht en die neemt natuurlijk niet alleen lekker weer mee, maar ook een hoop vervelende insecten. Deze insecten horen natuurlijk buiten en daar wil je ze ook houden, maar het vervelende is dat deze gemakkelijk door een open raam of deur kunnen kruipen. Gelukkig is er een oplossing om de insecten buiten te houden en alsnog lekker te kunnen genieten van het lekkere weer. Namelijk door gebruik te maken van een voorzethor. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij de hor. Wat is het precies en hoe kies je de juiste hor.

Wat is een hor precies

Dan is het eerst belangrijk om te weten wat een hor precies is. Een hor is namelijk de ideale manier om insecten buiten de deur te houden. Een hor is allereerst gemaakt van een omlijning en vervolgens een net om de insecten tegen te houden. De omlijning is er natuurlijk zodat de hor in het raam geplaatst kan worden. Het net is gemaakt van hele kleine gaatjes. Dat zorgt er namelijk voor dat de insecten niet zomaar binnen kunnen komen. Dat komt omdat de gaatjes te klein zijn om doorheen te vliegen. Ook is het lastig voor het insect om te landen op het net zodat deze er niet alsnog doorheen kunnen kruipen en op die manier een weg naar binnen kunnen vinden. 

Hoe kies ik de juiste hor?

Vervolgens is het belangrijk om te weten welke hor je precies wilt nemen. Het is namelijk zo dat de hor op verschillende manieren in het raam geplaatst kan worden. Allereerst is er een met scharnieren. Deze wordt aan de scharnieren vast gemaakt zodat de hor open gemaakt kan worden zoals een raam. Je doet dan dus eerst het raam open en de hor blijft er in staan. Wanneer je dan de hor open wil doen, open je deze dus als een tweede raam. Ook is er nog de mogelijkheid om een rol hor te nemen. Een rolhor is een hor die exact werkt als een rolgordijn. Wanneer je de hor dicht wil hebben, rol je deze dus naar beneden toe. Wanneer je de hor niet gebruikt, kun je deze naar boven rollen en is deze dus niet in het zicht. Een laatste hor is een losse hor. Deze kun je in het raam zetten wanneer je deze wil gebruiken en dus ook uit het raam halen wanneer je deze niet wil gebruiken. Al met al dus een hoop verschillende keuzes qua een hor.

Bron: Renovatienieuws.nl