Selecteer een pagina

Wanneer je gaat verhuizen, is dat vaak een drukke en stressvolle periode. Je moet daarbij zeer veel regelen. Wanneer je de verhuizing helemaal zelf gaat doen, zonder een verhuizer, dan moet je alles vooraf goed plannen. In principe kun je in Nederland de verhuizing helemaal zelf doen met natuurlijk je vrienden en kennissen die helpen. Wanneer je naar een appartement gaat verhuizen, die niet op de begane grond is gelegen, moet je nagaan hoe je de meubels en dergelijke naar boven kunt transporteren. Is de lift die in het gebouw aanwezig is groot genoeg om je meubels naar boven te brengen? Wanneer dat niet het geval is, kun je kijken of het via de trap mogelijk is. Als je echter je meubels niet met de lift of trap naar boven kunt brengen, moet je naar een andere oplossing  kijken. Dan zal daarvoor een verhuislift de oplossing zijn. Voordat je de verhuislift in Breda kunt gaan gebruiken, moet je eerst nagaan wat de regels zijn voor het gebruik van de verhuislift in de gemeente waar je appartement staat. Dat is vaak per gemeente verschillend.

De regels voor het gebruik van een verhuislift

Bij het huren van een verhuislift is het verstandig om de persoon die de lift kan bedienen erbij te huren. Hij weet hoe het plateau geladen moet worden en wat het maximale gewicht mag zijn.
Voordat je de verhuislift mag gebruiken, zijn er gemeenten waar je vooraf een vergunning moet aanvragen. Een vergunning zal nodig zijn wanneer er veel mensen over de straat lopen en veel verkeer is waar je naar toe verhuisd. Vraag dit eerst na om teleurstellingen bij je verhuizing te voorkomen.
De persoon die je bij de lift inhuurt, weet hoe de spullen op het plateau van de verhuislift opgesteld moeten worden. Voor het plaatsen van een verhuislift heb je ongeveer 1,5 parkeerplaats nodig. De verhuislift moet voor het balkon, raam of dakterras geplaatst worden.  Hoe dichter de verhuislift bij de muur kan staan hoe steviger alles is. Ook de hoek van de verhuislift moet in orde zijn en de afstand van de verhuislift tot de muur mag niet groter dan 7 meter zijn.
De persoon die de verhuislift bedient, zal in de gaten houden dat het gewicht op het plateau niet groter wordt dan maximaal 400 kilogram. Het plateau is 2,4 x 1,6 meter groot.

Verhuizen met een verhuislift

Het is niet alleen handig om gebruik te maken van een verhuislift, maar kan in enkele gevallen ook noodzakelijk zijn. Huur  de verhuislift bij een erkende firma met de persoon die de lift kan bedienen. Deze persoon zal, door zijn ervaring, weten wat wel en niet mogelijk is. Op die manier is een verhuizing, die u zelf regelt, goed om te doen.

Bron: Designlife.nl