Selecteer een pagina

Veel mensen vinden het leuk om een walnotenboom te kopen. Wat hier nou precies zo leuk aan is? Om te beginnen zijn walnoten zeer gezond. Zolang je er niet allergisch voor bent is het aan te raden om dagelijks voldoende noten te eten. Op deze manier krijg je onder andere voldoende natuurlijke vette binnen. Het duurt echter jaren voordat een walnotenboom noten gaat produceren. Waarom zoveel mensen er dan toch voor kiezen om een walnotenboom te kopen? Dit draait vooral om het idee. Om te beginnen voelt het goed om een boom te planten. Hoe meer bomen, hoe beter voor het milieu. 

Je eigen boom zien opgroeien

Een andere reden om een walnotenboom te kopen is het feit dat je de boom op deze manier ziet opgroeien. Het is bijzonder om te zien hoe reusachtig deze bomen uiteindelijk kunnen worden. Ook het verzorgen van de boom vinden veel mensen leuk om te doen. Bovendien kunnen walnotenbomen ontzettend oud worden. Ook over tientallen jaren zul je dus nog van de boom kunnen genieten. Je kunt er bovendien trots op zijn als jij hebt geholpen bij het groeien van deze boom. Bovendien maakt een grote boom je tuin ook helemaal compleet. Wil jij meer schaduw creëren in je tuin of vind jij het belangrijk dat je tuin groen genoeg is? In beide gevallen is het aan te raden om een walnotenboom te kopen!

Een walnotenboom kopen met een lange levensduur

Walnotenbomen hebben een ontzettend lange levensduur. Jouw boom kan ouder worden dan 100 jaar! De kans is dus groot dat de boom je overleeft en veel mensen vinden ook dit een prachtig idee. Wellicht zal de boom je kleinkinderen ooit nog aan jou herinneren. Het duurt vaak wel zo een 15 jaar voordat de boom noten produceert, maar er zijn dus vaak nog veel meer redenen om een notenboom te planten.

Waar kun je een walnotenboom kopen?

Een walnotenboom kun je bij verschillende winkels kopen. Meestal koop je uiteraard geen grote boom, maar slechts een klein boompje. Vervolgens kun je de boom planten en zal deze razendsnel groeien. Als je eenmaal een boom gepland hebt, zal het je verbazen hoe leuk het kan zijn om dit proces mee te maken. Het is overigens wel van belang dat je de boom bij een professioneel bedrijf koopt. Op deze manier voorkom je dat je een zieke of zwakke boom koopt en is de kans groter dat de boom ook echt groot wordt.

Door je goed in de verschillende notenzaken te verdiepen, kun jij er vrijwel zeker van zijn dat je uiteindelijk een mooie boom in je tuin krijgt. Je kunt vervolgens nog tientallen jaren plezier van de boom hebben. Wees er ook van bewust dat je verschillende varianten walnotenbomen hebt. Ga daarom goed na welke walnotenboom jou het meest interessant lijkt. Na het planten heeft een boom de juiste zorg nodig. Als je de boom bij een specialist bestelt, kun je hier vaak ook terecht voor hulp en voor meer informatie.