Selecteer een pagina

Ben jij erg creatief en op zoek naar een leuke uitdaging bij jou in de achtertuin? Dan is dit eventueel wat voor jou! Ben jij er over aan het nadenken om een eigen bar te maken in jouw eigen achtertuin? Dan heb je veel verschillende dingen nodig, alleen wat is het belangrijkste?

De voordelen van een eigen bar

Als je nog niet overtuigd bent om een eigen bar te maken in je achtertuin dan hebben wij hier een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Altijd ruimte voor een eigen feestje (of het nou een verjaardag is, kerstviering, een vrijmibo of gewoon omdat het kan)
  • Ontspannen wanneer het kan
  • Een eigen mancave
  • Geld besparen (want je hoeft niet meer naar een bar of club te gaan)

Een eigen bar, wat is belangrijk om aan te denken?

Zodra je begint met bouwen van de eigen bar, heb je waarschijnlijk al veel spullen om mee te bouwen bij de bouwmarkt gehaald. Op een gegeven moment en na heel veel geklus staat die mooie bar dan eindelijk, alleen nu de binnenkant nog! Het is belangrijk om voordat je begint met de binnenkant dat je gaat nadenken over wat er allemaal in moet en wat je nodig hebt. Er zijn namelijk wel veel dingen die handig zijn om in huis te halen. Zo heb je genoeg elektriciteit nodig voor aansluitingen van licht, verwarming of ijskasten.

Zodra je je eigen bar hebt buiten in de achtertuin zal je daar veel tijd doorbrengen en zal je vast niet voor ieder koud drankje of ijsblokjes naar binnen lopen om dat te halen. Hier heb je veel goede opties voor die je kan overwegen. Zo heb je een koelcel van Gastrodeals.nl, deze kunnen enigszins wat lomp overkomen, alleen zijn ze ideaal voor bij in jouw bar! Hier kan je al het fruit voor de cocktails, de frisdranken voor de mix en eventueel ook drank in stoppen. Naast dat kun je er ook je ijs in maken en heb je al je spullen al in huis, waardoor je niet constant heen en weer hoeft te lopen.

Ook is het leuk om te denken aan welke style je wilt in je bar, wil je het meer hippie of rock? Op deze manier wordt het helemaal eigen en origineel!