Selecteer een pagina

Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar allerlei stylingtips voor iedere kamer apart. Maar waarom zou je zoveel tijd en moeite hierin steken? Er zijn namelijk ook stylingtips die je kunt gebruiken om iedere kamer in je woning beter te maken. Zo kun je de beste woonaccessoires van Interwonen implementeren in iedere kamer in huis.

Geef je meubels de ruimte en een eyecatcher

Het gebeurt vaak genoeg dat veel meubels in huis op elkaar gepropt staan. Hierdoor wordt een hokkerig gevoel veroorzaakt. Wanneer je meubilair meer ruimte geeft, komt het, hoe logisch het ook klinkt, meer ruimtelijk over. Zet je meubels iets verder uit elkaar en je kamer zal direct een stuk groter lijken. 

Met een eyecatcher in een kamer, krijgt je interieur een karakter. Bovendien geeft het meer rust omdat het oog naar één punt wordt getrokken. In je slaapkamer kan het bijvoorbeeld een boxspring van Boxspring Gekte zijn en in de woonkamer een opvallende bank. Wat het wordt, hangt natuurlijk af van je eigen voorkeur.

Als laatste de verfkleur kiezen

Over het algemeen kiezen mensen eerst de kleur op de muur en vervolgens zoeken ze de meubels hierbij uit. Omdat er duizenden verschillende kleuren, tinten en afwerkingen zijn als het gaat om verf, is het makkelijker om de verfkleur aan te passen op je meubels dan andersom. Het is natuurlijk ook heel zonde als je net alles hebt geverfd en de kleur past niet bij je meubels. Kies dan ook eerst de kleur van je meubels en vervolgens de kleur van de verf. Hiermee voorkom je teleurstelling achteraf. En bovendien voorkom je dat je een hele muur opnieuw moet gaan verven, wie heeft daar nou zin in?

De details

Bij het inrichten van iedere kamer in huis is het ook belangrijk om te kijken naar details. Het eerste punt waar je goed op moet letten is het ophangen van de kunst. In musea hangt kunst op ooghoogte en dat is natuurlijk niet voor niks. Kies hier ook voor. Hang het midden van het kunstwerk op ooghoogte voor het mooiste resultaat. Een ander detail is het gebruik van verlichting. Door te kiezen voor verschillende lichtbronnen, ook wel laagjes van licht, wordt het veel huiselijker. Over het algemeen zijn plafondlampen de hoofdverlichting en deze worden aangevuld met staande lampen, wandlampen en tafellampen. Kies daarnaast ook voor een dimmer wanneer dit mogelijk is. Zo kun je het zelf gezelliger maken door het licht minder fel te zetten. 

Als laatste is het belangrijk om het persoonlijk te houden. Persoonlijke items maken iedere ruimte beter. Maak hier dan ook zeker gebruik van. Hang mooie foto’s op en zet speciale souvenirs neer. Door een persoonlijke touch te geven aan het interieur zul je je ook eerder thuis voelen. 

Met bovenstaande stylingtips kun je iedere kamer inrichten en aanpassen op de juiste manier. Zo creëer je eenvoudiger een echt ‘thuis’ en voelt je interieur snel warm aan. Bovendien voorkom je fouten zoals vloekende kleuren als je onze tips toepast tijdens het inrichten van alle kamers in jouw huis.