Selecteer een pagina

Ben je net verhuisd en moet alles opnieuw ingericht worden? Of ben je zelf gewoon toe aan iets nieuws en weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken? Dan zijn hier 4 tips om jouw kamer opnieuw tot leven te laten komen. 

Maken van een moodboard voor inspiratie

Het is vaak lastig om iets nieuws te bedenken en in te richten op een manier dat alles goed bij elkaar past. Helemaal als je daar weinig ervaring mee hebt. In veel gevallen zou je gebruik kunnen maken van een moodboard. Dit is namelijk de perfecte manier om op een blad precies te zien wat je mooi vindt en naar welke stijl je toetrekt. Voor inspiratie zou je ook kunnen kijken bij rebelhouse. Wanneer het moodboard helemaal af is, zou je kunnen beginnen met de uitvoering van de werkzaamheden. 

Likje verf

Als je snel een groot verschil wilt maken, is het gebruiken van verf de oplossing. Vaak kan een ander kleurtje op de muur een groot verschil maken. Je kunt het moodboard gebruiken om de juiste kleur te hanteren. Daarnaast kan je op verschillende manieren verven voor een erg leuk effect. Heb je namelijk een smal interieur? Dan kan je de ruimte iets breder laten lijken door het plafond en de vloer donkerder te maken. Wanneer je een lage ruimte hebt, kan je de muren wat donkerder maken dan de vloer of het plafond. Dit kan ervoor zorgen dat de ruimte hoger lijkt. Ook kan het leuk zijn om niet de hele wand dezelfde kleur te geven maar de helft of tweederde. Je zou zelfs nog de deur mee kunnen pakken voor een extra speels effect. Zo zijn er nog veel meer verschillende manieren om je kamer te verven.

Oude spullen hergebruiken

Het is vaak lastig om afscheid te nemen van bepaalde spullen, dit hoeft dan ook niet altijd nodig te zijn. In veel gevallen is het hartstikke leuk om oude spullen denk daarbij aan spiegels of kasten opnieuw te gebruiken. Zo kun je de kast schuren om deze vervolgens een ander kleurtje te geven. Echter, het is natuurlijk wel leuk om hier een eigen twist aan te geven. Denk daarbij aan het toevoegen van een ander meubel voor een speels effect of plak er leuke foto’s op. Op deze manier worden er niet onnodig veel spullen weggegooid en heb je een meubel die nergens anders te vinden is.

Bijpassende  accessoires 

De laatste tip en misschien wel de belangrijkste is het gebruik van de juiste accessoires. Zij maken namelijk de kamer een geheel. Zo kun je gebruikte kleuren laten terugkomen op een hele leuke manier. Denk daarbij aan bijpassende kussentjes op de bank op bed. Ook zijn fotolijstjes een hele leuke manier om subtiel een kleur terug te laten komen ook is het leuk om naar te kijken en helpt het  de kamer te personaliseren. Heb je moeite met het vinden van de juiste accessoires die past bij het uitgekozen thema zou je ook nog bij rebelhouse kunnen kijken voor leuke accessoires.