Jouw woning verkopen in 7 simpele stappen

Jouw woning verkopen in 7 simpele stappen

Het verkopen van jouw woning kan een lastig en ingewikkeld proces lijken wat maar door en door gaat, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Je moet gewoon weten waar je aan toe bent en welke stappen je allemaal moet nemen, en daar zullen wij je bij gaan helpen door je dit simpele stappenplan aan te bieden.

Stap 1: Vind jouw makelaar voor het woning verkopen

De eerste stap is het vinden van een makelaardij die jouw woning voor je gaat verkopen, nu hoeft dit uiteraard niet en kun je het ook allemaal zelf doen, maar dit wordt niet aangeraden. Om de juiste makelaar te vinden moet je iemand zoeken die bij een brancheorganisatie is aangesloten en iemand waar je een echte klik mee hebt. Op https://www.patistmakelaardij.nl meer informatie. Zorg ervoor dat je in ieder geval een paar kennismakingsgesprekken hebt met verschillende makelaars en dat je ook over de makelaarskosten nadenkt voordat je de bemiddelingsovereenkomst tekent.

Stap 2: Laat een taxatie doen en bepaal de prijs

Een taxateur laten langskomen om een taxatie te laten doen is een goede stap als je de vraagprijs wilt bepalen, het is veel makkelijker dan zelf maar wat gissen. Een taxatie zorgt voor duidelijkheid en samen met jouw makelaar kun je dan een redelijke vraagprijs bepalen die je baseert op het resultaat van de taxatie maar ook op andere huisprijzen van huizen in de buurt en de populariteit van de buurt.

Stap 3: Knap jouw huis op

Voordat je foto’s gaat maken is het belangrijk dat jouw huis er tip en top uitziet, begin er dus mee om al het achterstallig onderhoud te laten doen. Hierna kun je ervoor zorgen dat de tuin er weer prachtig uitziet en wil je eventueel nog wat veranderingen in het huis maken om het interieur er aantrekkelijker uit te laten zien. Het zijn namelijk de eerste indrukken van jouw huis die gaan bepalen of hij snel verkocht zal worden.

Stap 4: Tijd om te adverteren

Nu kun je gaan beginnen met het echte werk, iedereen laten weten dat jouw huis te koop staat. Eerst moet je professionele foto’s van jouw huis laten maken, even eventueel zelfs een filmpje. Hierna kun je jouw huis door de makelaar of door jezelf op alle huissites laten zetten als Funda bijvoorbeeld. Vergeet ook zeker niet om social media goed te gebruiken en jouw huis hier ook op te plaatsen.

Stap 5: De huis bezichtigingen

Wanneer de eerste bezichtigingen komen moet je er natuurlijk voor zorgen dat jouw huis er top uitziet, als het goed is al het onderhoud al gedaan, maar nu is het tijd voor een grote schoonmaak. Ook moet jouw huid fris ruiken, spray bijvoorbeeld wat huisparfum. En je moet de perfecte gastvrouw of gastheer spelen door vragen te beantwoorden en jouw potentiele kopers goed te ontvangen.

Stap 6: Goed onderhandelen

Als je alle stappen hierboven hebt uitgevoerd dan komt het moment dat je een geïnteresseerde koper hebt. Nu is het tijd om te onderhandelen, hier zal de makelaar een groot onderdeel van doen als je die een hebt, maar jij moet de knoop doorhakken. Zorg er dus voor dat je een minimumbedrag in jouw hoofd hebt.

Stap 7: De uiteindelijke koopovereenkomst

Als je een bod hebt geaccepteerd dan moet je een koopovereenkomst opstellen en is alles rond. Jouw makelaar zal de gehele koopovereenkomst en alle afspraken met jouw doornemen, bovendien wordt de opleveringsdatum bepaald. Waarna beide partijen hierna met hun makelaars getekend hebben is de verkooprond en heb jij na 7 simpele stappen jouw huis verkocht.

Zo ingewikkeld hoeft het dus helemaal niet te zijn, zo’n woning verkopen. En vooral wanneer jij een goede makelaar aan jouw zijde hebt moet het goed te doen zijn. In een notendop is dit dus hoe het verkopen van jouw woning eruit gaat zien.