Vind een goede makelaar

Hoe vind je een goede makelaar?

Wanneer je jouw woning wilt verkopen dat heb je uiteraard wel een goede makelaar nodig om deze klus te klaren, maar hoe vind je zo’n goede makelaar en hoe herken je een goede makelaar? Dit zijn belangrijke vragen, en gelukkig hebben wij de antwoorden voor jou. Lees dus verder als je jouw woning verkopen wilt en een goede makelaar nodig hebt.

Bedenk wat jij het belangrijkst vindt aan een makelaar

Wat een makelaar een goede makelaar maakt is ook voor ieder persoon en ieder huis net wat anders, dus dit moet je van tevoren voor jezelf bepalen.  Misschien is het voor jou bijvoorbeeld erg belangrijk dat je een goedkope makelaar hebt, terwijl voor andere mensen het vooral ontzettend belangrijk is dat ze een klik met de makelaar voelen, je zult namelijk wel veel tijd met ze doorbrengen. Maar ook de resultaten die makelaars over het algemeen boeken kunnen belangrijk voor jou zijn. Maak hier dus een lijstje van voordat je ook maar naar makelaars opzoek gaat.

Doe een beetje vooronderzoek in het vinden van makelaars

Je wilt sowieso meerdere makelaars op gesprek hebben, maar daarvoor moet je eerst wel een paar uitkiezen. Je kan sowieso beginnen door het aan vrienden en kennissen te vragen, wellicht kennen zij nog makelaren die erg in de smaak zijn gevallen, of juist totaal niet. Bovendien kun je naar verschillende vergelijkingssites voor makelaars kijken, hier vind je reviews van makelaars en kun je dus uitkiezen wie je graag zou willen spreken. Ook kun je kijken naar het aantal woningen dat het makelaarsbureau heeft verkocht en een schattig maken van hun expertise.

Nodig enkele makelaars uit voor een kennismakingsgesprek of ga naar een huis bezichtiging

Je kunt natuurlijk een kennismakingsgesprek aangaan met meerdere makelaars om zo jouw vragen te stellen een indruk van hen te krijgen, maar wellicht werkt het nog beter om een van de huizen van deze makelaar te bezichtigen. Op deze manier kun je hun verkoopstijl goed testen. Als je dat inderdaad gaat doen dan zijn er enkele dingen waar je op wilt letten. Houdt bijvoorbeeld in de gaten of de makelaar op tijd is en of hij weet waar hij het over heeft. Test bijvoorbeeld zijn kennis over het huis en over de buurt door vragen te stellen. Let ook op de manier waarop de bezichtiging eindigt, probeert hij het huis goed te verkopen, en krijg je na de afspraak nog wat van de makelaar te horen. Door deze test weet je ook hoe hij jouw huis gaat proberen te verkopen, en kun je bepalen of dit de manier is waarop je het wil.

Hoe maak je de uiteindelijke keuze

Na een bezichtiging of een kennismakingsgesprek weet je een stuk meer en ben je klaar om jouw makelaar te kiezen. Denk hier bijvoorbeeld nog aan de resultaten die de makelaar met andere huizen heeft geboekt, of je goed met hem kan opschieten, wat de kosten van deze makelaar zijn en of hij op een manier uniek is van andere makelaars. Maak een goede afweging tussen de verschillende makelaars die je gesproken hebt en als het goed is heb je dan de ideale makelaar voor jouw woning verkopen gevonden.

Het is dus zeker een intensief proces om de ideale makelaar te vinden voor jouw woning verkopen, maar uiteindelijk zal dat het allemaal meer dan waard zijn. Wanneer je meteen de goede makelaar kiest heb je meer kans dat jouw huis snel verkoopt, bovendien zal je het proces een stuk fijner vinden wanneer je een goede makelaar hebt waar je het ook nog goed mee kan vinden. Op die manier is jouw huis verkocht voordat je het weet, en bespaar jij jezelf bovendien de kosten die je moet maken als je van makelaar zou willen switchen. Neem dus de tijd om dit proces te doorlopen en de goede makelaar voor het verkopen van jouw huis te vinden.