Waar moet je opletten bij het kiezen van de makelaardij

Let op met uitkiezen van een makelaar

Wanneer je jouw huis wilt verkopen of een ander huis wilt kopen ga in de meeste gevallen naar een makelaardij om daar een makelaar in te huren, hier tel je meestal ook een niet al te klein bedrag voor neer, en dus wil je waar voor je geld. Om jou hiermee te helpen hebben we enkele criteria op een rijtje gezet waar je op moet letten voordat je met een makelaardij in zee gaat.

Is de makelaardij aangesloten bij een brancheorganisatie?

Een makelaar hoeft niet persé bij een brancheorganisatie zijn aangesloten om zijn beroep uit te mogen oefenen, maar het valt wel aan te raden om een makelaardij uit te kiezen die bij een dergelijke brancheorganisatie is aangesloten. Wanneer een makelaar bij een van deze brancheorganisaties is aangesloten ben je ervan verzekerd dat ze goed geschoold zijn, maar je kunt ook bij deze organisaties aankloppen wanneer je een klacht hebt. Wanneer je met een makelaar werkt die niet bij een organisatie is aangesloten en je hebt een klacht dan heb je geen poot om op te staan. Deze brancheorganisaties zijn NVM, VBO of Vastgoedpro.

Lees de reviews online

Er zijn genoeg websites op internet waar je verschillende makelaars met elkaar kunt vergelijken, en dit wordt je dus ook zeker aangeraden om te doen. Controleer de makelaardij die je op het oog hebt via het internet door wat reviews te lezen, op die manier weet je gelijk waar je aan toe bent. Zo kun je erachter komen dat jouw makelaardij het heel goed doet of eigenlijk helemaal niet zo’n goed werk levert als wordt beloofd. Lees meer

Dit artikel doorlezen op de volgende pagina >>