Waar moet je opletten bij het kiezen van de makelaardij-vervolg

Dubbel controleer de kosten

Voordat je zomaar ergens meer akkoord gaat wil je wel zeker weten dat het zoveel gaat kosten als dat je denkt. Zo moet je erop letten of de aangegeven inclusief of exclusief btw zijn, anders kunnen er onverwacht nog veel kosten bijkomen. Ook wil je natuurlijk weten welke kosten allemaal gedekt zijn en waar je eventueel nog extra voor moet gaan betalen, zoals advertentiekosten bijvoorbeeld. Ook kun je overwegen of je bepaalde onderdelen van het aankoopproces of verkoopproces zelf regelt en hier dus geen kosten voor betaald bij de beste makelaar Driebergen Nederland, dit kan je zeker wat geld schelen.

Hoe goed is de makelaar betrouwbaar

Als eerste wil je naar de openingstijden van de makelaardij kijken, hieruit kun je dus al bepalen wanneer je contact kunt opnemen en of dit jou goed uitkomt. Maar je kunt uiteraard ook zelf controleren of de makelaar goed bereikbaar is door te bellen buiten de gewone kantoortijden om of door een mail te sturen en te controleren of deze snel beantwoord wordt.

Kijk of er een klik is

Wanneer je jouw huis wilt verkopen of een huis wilt kopen zal je veel contact met jouw makelaar moeten hebben, en dan wil je natuurlijk wel dat er een klik is. Hierom moet je in ieder geval een kennismakingsgesprek met jouw makelaar hebben gehad voordat je met hem in zee gaat. Tijdens dit gesprek kun je er dan opletten of jullie een goede klik hebben en of je het goed met hem of haar kunt vinden.

Wanneer je wat contact met de mogelijke makelaardij hebt gehad en goed op deze punten hebt gelet weet je ook of je hem of haar als makelaar wilt inhuren. En wanneer hij alle tests heeft doorstaan dan kun je er ook vanuit gaan dat je hier geen tot weinig problemen mee zou krijgen, en wanneer dit toch het geval mocht zijn dan kun je altijd een klacht doorgeven via de brancheorganisatie, dus dan is er nog niets aan de hand. Nu is het dus aan jou om eens contact op te nemen met de makelaardij of hem via het internet op te zoeken om achter al deze zaken te komen.